luni, 2 februarie 2009

INTRETINEREA PIETRELOR SI CRISTALELOR




Intretinerea bijuteriilor

Cele mai multe dintre cristalele si pietrele (semi)pretioase naturale au o energie negativa sau nedorita acumulata.Sunt ca un fel de bureti care absorb si reactioneaza cu mediul inconjurator si ne influenteaza si pe noi.Din cunostintele noastre una dintre pietrele care nu absorb energiile si deci nu are nevoie de purificare este citrina.

Cristalele si pietrele care se utilizeaza ca si pietre pentru sanatate ar trebui purificate si curatate inainte de a lucra cu ele.

Va prezentam in continuare o lista de metode utilizate in mod frecvent la purificarea cristalelor si pietrelor in scopul de a le readuce lumina , fericirea si energia vibranta.

Cateva dintre aceste metode sunt mai complexe si iau mai mult timp, altele sunt extrem de simple si rapide. Utilizati metoda care vi se potriveste cel mai bine dvs. si cristalului dvs.

1. Metoda cu apa sarata

Este una dintre cele mai populare metode de purificare a cristalelor, dar noi va recomandam sa o utilizati cu grija pentru ca trebuie sa cunoasteti totul despre cristalul pe care doriti sa il curatati si sa fiti siguri ca acesta nu are o structura poroasa sau delicata pentru ca apa sarata ii poate dauna in acest caz. Apa sarata poate intra in structura cristalului, in acest caz, si poate duce la distrugerea acestuia. Cateva pietre care nu vor fi purificate cu aceasta metoda sunt : calcitul, carneolul, hematitul, labradoritul, opalul, turcoazele si probabil si altele.

Cand utilizati metoda de purificare cu apa sarata fiti precauti si nu lasati cristalele in ea mai mult timp decat este necesar.

Noi am experimentat si am descoperit ca sarma de argint se acopera cu un strat de reziduu oxidat daca este lasata in apa sarata. Deci apa sarata nu este o alegere buna pentru curatarea bijuteriilor din pietre lucrate in argint.

2. Metoda cu sare de mare

Cristalele pot fi lasate acoperite cu sare de mare pana la 24ore. Daca mediul este umed acoperirea cu sare de mare poate produce aceleasi probleme ca si in cazul metodei cu apa sarata.

3. Metoda cu lumina solara sau lunara

Razele soarelui sau ale lunii sunt foarte potrivite pentru purificarea cristalelor si pietrelor. Asezati pietrele afara in razele soarelui sau ale lunii pentru un ciclu zi/noapte pe saptamana.

Aveti grija deoarece culoarea unor cristale poate deveni mai fada in lumina solara. Cateva dintre aceste pietre care se decoloreaza in lumina solara sunt : cuartul roz, ametistul, opalul si turcoazele. Daca sunteti nesiguri atunci folositi doar lumina lunii.

4. Ingroparea in pamant

Aceasta metoda are un nume care poate da fiori, dar pentru cristale si pietre ingroparea in pamant este o metoda buna de purificare.

Puteti ingropa in pamant cristalele timp de 3 zile pe saptamana in gradina dvs. sau intr-un ghiveci cu flori. Fiti siguri ca ati marcat locul cu un semn daca ingropati pietrele in gradina pentru ca nu veti dori sa sapati dupa ele cand veti dori sa le gasiti din nou.

Noi am experimentat si am ingropat sarma de argint timp de 2 saptamani. Intr-adevar a aparut o depunere dar printr-o lustruire rapida depunerea a fost indepartata. Se pare deci ca aceasta este o metoda buna de curatat pietrele montate in bijuterii de argint.

5. Fumegarea

Este una dintre metodele noastre favorite pentru purificarea cristalelor si pietrelor de energiile nedorite.Este in acelasi timp o metoda mult mai rapida decat cele prezentate mai sus.Pentru a fumega cristalele treceti-le de cateva ori prin fum de cedru care arde sau de iarba ori betisoare. Betisoarele impregnate cu parfum care se gasesc in comert nu sunt la fel de eficiente pentru ca pot sa nu curete complet sau suficient de rapid de energiile negative.

6. Metoda cu apa curgatoare rece

Pentru o purificare rapida puteti tine pietrele sub apa rece curgatoare . Apa calda sau fierbinte nu este buna pentru ca poate duce la fragmentarea cristalelor, din nou ca si in cazul metodei cu apa sarata, fiti siguri ca pietrele nu sunt poroase sau cu structura delicata inainte de a le pune sub apa rece curgatoare.

Pietrele sub forma de clustere sau geode nu se recomanda sa se curete cu apa(se pot faramita). Acestea nu se curata deci cu apa curgatoare sau cu apa sarata.

Apa rece curgatoare poate coroda argintul dar numai daca acesta este tinut mult timp sub apa. Bijuteriile cu pietre trebuie tinute deci scurta vreme in apa curgatoare rece si nu trebuie lasate in apa cu continut de sulfuri sau alte elemente de acest gen.

7. Metoda de purificare cu cristale

Cateva pietre curata energia negativa sau nedorita din alte cristale. Din cate cunoastem noi acestea sunt : clusterele de ametist si selenit.

Asezati piatra care trebuie curatata langa cristalul pe care il folositi pentru curatat si lasati-le timp de 24-48 ore.

8.Metoda cu apa de flori


Puteti purifica cristalele si pietrele in apa de flori.

Asezati pietrele sau cristalele in apa cu petale de trandafiri, de portocal, iasomie sau alte flori timp de 24 ore.

Din nou, atentie la pietrele care nu trebuie curatate in apa.

Acestea sint in principal metodele de purificare a pietrelor si cristalelor.

Bijuteriile care contin argint trebuie curatate periodic folosind solutie de apa cu sapun, bicarbonat de sodiu sau orice alta metoda specifica recomandata pentru argint.

Orice metoda de purificare ati alege, aceasta trebuie sa fie in armonie cu dvs si potrivita cristalului. Aveti incredere in intuitia dvs. si alegeti ceea ce credeti ca se potriveste dvs. si cristalului dvs.

SURSA:www.colectiaindra.ro

Niciun comentariu: