luni, 2 februarie 2009

PIETRELE PRETIOASE SI ZODIILE



Traditia spune ca piatra corespunzatoare zilei de nastere a aparut de la Platosa lui Aaron: o imbracaminte speciala pentru ceremoniile religioase reprezentand cele 12 triburi ale Israelului, corespunzatoare celor 12 semne zodiacale si celor 12 luni ale anului.

Deoarece popoarele antice nu clasificau intotdeauna pietrele semipretioase dupa felul mineralului asa cum facem astazi, exista o oarecare dezbatere in legatura cu ce pietre erau montate in platosa si de ce. Acesta e motivul pentru care diferite culturi din lume au facut tot felul de liste cu pietre corespunzatore zodiilor.
Exista de asemenea argumente in alegerea pietrelor in functie de semnul zodiacal si nu in functie de luna calendaristica. Cred ca e bine sa alegi piatra semipretioasa in functie de ceea ce consideri tu ca este mai potrivit.

Cristalul este functional doar daca este personalizat si dedicat unui anumit domeniu de protectie si activitate.
Spre exemplu, daca-i oferim unui nativ Berbec cu un Ascendent in semn de pamant (cum sunt si: Taur, Fecioara, Capricorn) doar un rubin, fara a-l asocia potrivit nativitatii si cu unul de morganit, atunci rubinul ca atare va amplifica doar vibratiile martiene, intr-un registru de activitate pur material, adesea haotic.
Apoi, spre batranete, nativul va fi expus cataractei si artritei mai repede si mai alert decat in mod obisnuit. Un pandativ din morganit cu lantisor de aur purtat la gat, ar fi suficient pentru exemplul ales, conferindu-i acestuia o sanatate buna si o sensibilitate eficienta. Daca doreste si un inel cu rubin, acesta va fi purtat pe degetul mijlociu, oferindu-i nativului posibilitatea atragerii unor vibratii de stabilitate si prosperitate.

Rubinul sau orice alta piatra rosie influenteaza in bine viata sociala si faima. Vrei sa ai succes in cariera si sa iti fie recunoscute talentele si meritele? Aseaza piatra in partea de sud a casei. Pe de alta parte, daca nu esti decisa in privinta carierei sau ai nevoie de sustinere suplimentara, opteaza pentru Onix sau Lapis-lazuli (de culoare albastra) sau o semipretioasa de culoare neagra. Pune-o in partea de nord a biroului si vei vedea diferenta.

Zona dragostei este activata de Cuartul roz. Daca doresti sa iti fie bine cu partenerul si sa il atragi, pozitioneaza o astfel de piatra in partea de sud-vest a locuintei.

Daca urmeaza sa ai un copil sau te gandesti la viitorul familiei, pozitioneaza o calcedonie (alba), un Citrin (galben) sau un Hematit in vestul casei. Conform maestrilor feng-shui, ele activeaza zona copiilor si a planurilor de viitor.
Se spune despre pietrele verzi, grena sau albastre ca activeaza zona bogatiei. Un Malachit, Granat sau Aventurin pus in sud-estul casei te poate ajuta sa castigi mai multi bani.

Sanatatea este influentata si potentata de o piatra semipretioasa albastra sau verde, asezata in partea de est. Vei obtine o atmosfera placuta in familie si o buna sanatate folosind un Lapis-lazuli sau un Malachit.
Esti nestatornica? Iti plac calatoriile? Daca vrei sa iti maresti sansele de a calatori, pozitioneaza o piatra de culoare gri, negru sau alb in zona de nord-vest a apartamentului. Poti opta pentru un Hematit sau un Onix.
Pentru o armonie generala, ar trebui sa asezi in diverse colturi ale casei pietre semipretioase, daca doresti in schimb un succes mai apropiat pe un anumit plan, incearca sa activezi doar acel sector.

Berbec
Ametist, Agat, Granat,
Jasp, Carneol, Onix,
Malachit, Hematit, Citrin,
Turcoaz, Acvamarin, Obsidian.

Taur
Agat, Malachit, Coral,
Cuart roz, Aventurin,
Piatra Soarelui,
Lapis-lazuli.

Gemeni
Jad, Citrin, Apatit,
Opal, Obsidian,
Howlit, Aventurin,
Ochi de tigru, Perla.

Rac
Carneol, Jad, Malachit
Aventurin, Perla,
Piatra Soarelui, Opal,
Chihlimbar, Howlit.

Leu
Agat, Granat, Carneol,
Onix, Citrin, Coral, Apatit,
Cristal de stanca, Chihlimbar,
Piatra Soarelui, Ochi de tigru.

Fecioara
Agat, Jasp, Malachit,
Citrin, Chihlimbar,
Sodalit, Apatit,
Lapis-lazuli.

Balanta
Jad, Onix, Malachit,
Hematit, Citrin, Turcoaz,
Acvamarin, Coral, Opal,
Piatra Soarelui, Apatit.

Scorpion
Jad, Malachit, Hematit,
Citrin, Coral, Opal,
Acvamarin, Ochi de tigru,
Perla, Cristal de stanca.

Sagetator
Ametist, Cristal fumuriu,
Turcoaz, Chihlimbar, Onix,
Lapis-lazuli, Obsidian,
Sodalit, Perla, Apatit.

Capricorn
Jasp, Onix, Cuart roz,
Cristal de stanca, Granat,
Cristal fumuriu,
Lapis-lazuli.

Varsator
Ametist, Granat, Onix,
Hematit, Aventurin,
Opal, Acvamarin,
Lapis-lazuli, Obsidian.

Pesti
Ametist, Jad, Hematit,
Citrin, Cristal de stanca,
Opal, Turcoaz, Acvamarin,
Howlit, Perla, Apatit.
SURSA:WWW.HOROSCOP.RO

Un comentariu:

DoarATAT spunea...

Totul este minunat ! Multumesc !